Om allt & inget, stort & litet. Familjelivet i allmänhet.

onsdag 23 mars 2011

Recept

Denna kaka måste ni bara baka! Så enkel & så god. Mäktig så det blir många bitar av en långpanna. Går utmärkt att frysa också!


Sätt ugnen på 175 grader

Blanda:

5 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Hacka samman med
300 gram mjukt smör (äkta)

Jag använde en matberedare till detta för att slippa kaddet.

Tryck ut mördegen på en bakplåtsklädd ugnsplåt (ca 30x40cm )
Grädda ca 15 min i ugn, 175 grader (du kan ha den ngn minut längre, ju längre du har den inne desto "krispigare" blir botten) .

Medans mördegen är i ugnen så
vispa poröst:

4 ägg
3 dl strösocker
Blanda i
5 dl vetemjöl

Skala & skiva 6-7st syrliga äpplen tunt. (använde minsta skivbladet i matberedaren)

När mördegen är klar, ta ut ur ugnen & höj till ca 200 grader

Häll ut vispsmeten & täck mördegen. Tryck ner de skivade äpplena.
Hyvla 100 gram iskallt smör uppepå (potatisskalaren fung utmärkt)
och strö över 1/2-1dl pärlsocker

Grädda i ca 20-30 min

Skär upp i rutor , trianglar eller vad ni föredrar.
Kan även serveras som efterrätt med en klick grädde/vaniljvisp till

blir ca 25-35 st beroende på hur stora man skär dem.
Förvaras i kyl om de inte fryses in.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar